Jan 9, 2012

Spekulasi Perpindahan Pra Musim 3/2012 (Transfer Rumours)

 BERITA PERPINDAHAN


Liga i musim ke-3 akan membuka tirainya tidak lama lagi. Setiap pasukan yang bakal bertanding pastinya sudah tidak sabar menanti detik sepak mula perlawanan pertama Liga i musim baru nanti. Setiap pasukan dilihat sudah bersiap-sedia dengan mempersiapkan pasukan mereka untuk memburu takhta kejuaraan Liga i musim ke-3 kali ini. Perpindahan pemain dari kelab ke kelab pastinya akan terjadi sebelum musim baharu bermula nanti. Sudah pastinya setiap pasukan akan membentuk sebuah pasukan yang memiliki pemain-pemain yang berkualiti dengan menandatangani muka baru ke dalam skuad mereka.

Azlan Jaya ke Gembira FC?
Pasukan yang menduduki tangga ke-9 liga musim lepas, Gembira FC sudah mula mengorak langkah bagi memperkuatkan barisan pemain mereka bagi memperbaiki kedudukan mereka dalam carta liga pada musim yang akan datang ini. Setakat ini, mereka telah berjaya menandatangani seorang pemain Maskrede CF, Azlan/ Azlan dilaporkan menerima tawaran lumayan tersebut setelah dia kecewa kerana jarang diberikan aksi kesebelasan utama dalam skuad Maskrede CF pada musim lepas.

Namun begitu terdapat juga khabar angin yang mengatakan ramai pemain Gembira FC yang akan berhijrah keluar ke kelab-kelab lain dan ada juga yang ingin bersara dari arena bola sepak. Hal ini ternyata sedikit meresahkan pengurus pasukan mereka untuk membentuk skuad yang mantap menjelang sepak mula Liga i musim ke-3 ini. Antara nama yang dikaitkan untuk berhijrah adalah kapten mereka, Zulhusni atau dikenali sebagai Seni serta pemain pertahanan/penjaga gol mereka, Hikrie. Mereka berdua dikhabarkan diberi tawaran lumayan oleh kelab Homesoy CF yang sedang bergelut untuk membentuk skuad yang lebih kuat setelah dua musim berturut-turut menduduki tempat ke-3 dalam Liga i. Ketika ditemui untuk ditemubual, Mohd Hikrie yang merupakan pemain tonggak Gembira FC enggan mengulas lanjut tentang perkara ini. Beliau hanya berkata, "Saya masih belum menandatangani kontrak dengan kelab yang ingin tawar kat saya tu. Saya kena fikir dahulu sedalam-dalamnya agar keputusan yang saya buat nanti tidak silap." ujar beliau dgn nada yg merendah diri. "Saya sangat berbangga dan sedikit terkejut apabila ditawarkan untuk beraksi bersama sebuah pasukan yang tidak kurang hebatnya dalam Liga i ini. Saya tak akan lepaskan peluang kekemasan ini." sambung Hikrie lagi. Usaha kami untuk mendapatkan penjelasan dari kapten Gembira FC gagal selepas beliau tidak mahu memberikan komennya.
Duo Gembira FC: Kapten, Seni serta Hikrie bakal berhijrah meninggalkan kelab lama mereka...


Berita spekulasi/gosip perpindahan pra musim ini akan di update dari semasa ke semasa. Nantikan berita perpindahan yang seterusnya nanti.

No comments:

Post a Comment